Bingokaarten

Bingo is een ontzettend vermakelijk kansspel waarbij je door middel van nummers en getrokken ballen een volle speelkaart moet zien te behalen of juist alleen een horizontale of verticale rij moet kunnen afstrepen. Het spel bestaat uit meerdere spelers, met ieder een eigen speelkaart. De spelleider trekt vervolgens een aantal ballen uit een bak waarop een nummer staat. Dit nummer wordt omgeroepen en de spelers kunnen gaan afstrepen.

Hoe ziet de bingokaart er uit?

Bingo wordt gespeeld met de getallen 1-75. Op de bingokaart zelf staan 24 getallen. Het middelste vakje kent geen getal. Bovenaan de kaart staat ‘Bingo’ en iedere letter heeft zijn eigen categorie met nummers. De B kent de nummer van 1 t/m 15, I heeft 16 t/m 30, N 31 t/m 45, G 46 t/m 60 en O 61 t/m 75. Elk getal komt maximaal één keer voor en de getallen zullen niet op volgorde op de kaart staan.

De 90-ballen variant

Naast het bingo spel met 75 getallen, bestaat er nog de 90-ballen variant. Elke speelkaart hiervan bevat drie rijen en negen kolommen. Elke rij bevat 5 vierkantjes met getallen van 1 t/m 90. Vijf van de vakjes in een rij hebben een nummer, de rest van de vierkantjes is leeg. Dit spel biedt drie kansen om te winnen, namelijk via één, twee of drie horizontale lijnen. Indien je drie horizontale lijnen vol hebt, heb je een full house te pakken. Het verschil is vooral dat dit spel niet gericht is op één van de letters uit bingo. Elk spel heeft drie winnaars en je kunt kiezen om verschillende kaarten te kopen. Namelijk een enkele kaart of een strook van kaarten waarbij je alle 90 nummers in bezit hebt.

Hoe kom ik aan bingokaarten?

Bingokaarten kun je natuurlijk gemakkelijk kopen in de dichtstbijzijnde speelgoedwinkel, maar er zijn ook andere manieren. Via internet kun je bingokaarten bestellen. Op deze manier worden ze bij je thuisbezorgd, maar je kunt er ook voor kiezen om de kaarten via verschillende websites uit te printen. Het allerleukste, wat wel wat werk kost, is nog om de bingokaarten zelf te maken. Via internet vind je al snel handleidingen over hoe je de bingokaarten het beste in elkaar kunt zetten.

Bingo online

Het is niet meer alleen mogelijk om bingo te spelen in het plaatselijke buurthuis of in het bejaardentehuis. Bingo heeft zich in de loop der jaren ook ontwikkeld en bevindt zich nu ook online. Via verschillende websites kun je gemakkelijk online een potje bingo spelen. Als het om prijzen en geld gaat koop je de kaarten eenvoudig online en al snel kan het spelen beginnen. Er bestaan zelfs automatische afstreep systemen. Zo hoef je zelf niet op te letten en houdt de computer bij of jouw nummers al zijn genoemd. Een website welke zeer populair is onder bingo spelers is die van ShinyBingo. Op ShinyBingo kan je jezelf aanmelden en wordt je beloond met 5 euro gratis bingogeld. ShinyBingo is de website met de meeste vernieuwingen en is in no-time erg geliefd aan het worden.

Verschillende varianten van bingo

Het bekendste bingo spel is het spel waarbij de speler zijn gehele kaart moet af zien te strepen. Pas indien al jouw nummers genoemd zijn dan win je het spel. Hiernaast bestaan er nog varianten waarbij je alleen de horizontale of alleen de verticale rij vol moet krijgen. Ook zijn er verschillende vormen waarbij je een O een X of een L moet zien af te strepen op je kaart. De regels van Bingo zijn erg veelzijdig en je kunt zelf kiezen wanneer iemand wint.

De kans om te winnen

Bingo is natuurlijk een kansspel. Het blijft daarom altijd spannend of je het spel zult winnen. Wel is het vaak mogelijk om zelf je bingokaarten te kopen bij de ingang van de speelruimte. Vaak bestaat het blad van een bingo-set uit drie delen. Hierop staan drie speelroosters. Indien je dus alle drie de bladen koopt dan heb je bijna alle getallen in huis. Hierna is het alleen nog afwachten of de genoemde getallen op de juiste kaart zullen vallen. Bingo blijft zo spannend.

Bingo, kans- en gezelschapsspel

Behalve dat Bingo erg spannend is en het een kansspel is, is het voornamelijk een erg gezellige bezigheid. Bingo wordt vaak gespeeld met grote groepen in een grote zaal en iedereen kijkt vol spanning naar zijn of haar bingokaart. Er hangt altijd een ontspannende sfeer en de spelers hebben erg veel plezier met elkaar. Bingo is een spel dat gezellig is, maar altijd zijn spanning blijft kennen.